In deze editie van de nieuwsbrief Transport bekijken we aan de hand van een casus hoe een logistiek dienstverlener zich kan verzekeren tegen schade aan goederen van zijn derden en hoe u als financieel adviseur adequaat kunt inspelen op risicoveranderingen van uw klant.

Casus
Een bloemenkweker ziet zijn afzet krimpen. Minder kweek betekent dat een deel van de kas en de loods leeg staat. Hij besluit deze ruimte aan te bieden als opslagruimte. Met succes! Een tuincentrum huurt een gedeelte voor de opslag van keramiek en potterie.

Tijdens een onderhoudsgesprek met zijn verzekeringsadviseur meldt de bloemenkweker twee schades:
  1. Een pallet met keramiek is bij het verplaatsen in de loods van de lepels van de heftruck gevallen. De lading op de pallet is compleet verloren gegaan.
  2. Ook heeft de bloemenkweker zich een keer vergist. In plaats van de bestelde B-keuze producten, gaf hij een pallet met courante A-keuze mee aan een opkoper. Enkele weken later werd de vergissing opgemerkt, maar de opkoper had de volledige partij al verkocht.
Het tuincentrum wil voor deze voorvallen schadeloos gesteld worden en stuurt de bloemenkweker een factuur voor respectievelijk € 19.500,- en € 22.000,-. Zijn AVB en heftruckverzekering vergoeden dit toch? ​
Workshop transportverzekeringen

In de komende periode biedt Bureau DFO in samenwerking met InTo Transport een basisworkshop aan over transport en verzekeringsoplossingen. Deze is specifiek gericht op adviseurs en schadebehandelaars MKB bij generieke financieel advieskantoren.

Basisworkshop: ​Transport & verzekeren
​27 september in Hoevelaken