Bureau DFO neemt het initiatief om te komen tot een onderzoek naar de haalbaarheid van de oprichting van een keurmerk Zakelijk Krediet Adviseurs.

Sterk groeiende markt
Het aantal financieel advieskantoren dat actief is of binnenkort activiteiten start op het gebied van zakelijk krediet groeit sterk. Anders dan voor consumptief en hypothecair krediet is de wet- en regelgeving die ziet op deze advies- en bemiddelingsactiviteiten beperkt[1],

Goede adviseurs zijn kwetsbaar
Mr. Jurjen Oosterbaan Martinius, directeur Bureau DFO: “In een ongereguleerde markt lopen goede adviseurs het risico imagoschade op te lopen door incidenten die zich bij de minder goede adviseurs voordoen. Goede adviseurs hebben er daarom belang bij te zorgen voor een objectief kader waardoor (kleinere) ondernemers geholpen worden bij hun keuze voor een deskundig en integer adviseur zakelijk krediet.”

Meerwaarde van samenwerking
“Periodieke contacten tussen ondernemers die op hetzelfde adviesgebied actief zijn kunnen zeer vruchtbaar zijn, aldus Jurjen Oosterbaan Martinius. Wanneer we kijken naar de groep professionele adviseurs zakelijk krediet kan dan bijvoorbeeld gedacht worden aan zaken als:

  • Ervaringen en gebruik software
  • Uitwisseling ervaringen acceptatiebeleid aanbieders zakelijk krediet
  • Beoordeling samenwerkingsvoorwaarden
  • Opleidingen en actualiteiten
  • Het entameren van bespreekzaken
  • Profilering.”

Informatiebijeenkomst voor ondernemers die actief willen meedenken
Op dinsdagochtend 3 december organiseert Bureau DFO een bijeenkomst voor ondernemers die positief willen meedenken over de inhoud en vormgeving van een dergelijk keurmerk. Ondernemers die zich hiervoor willen aanmelden kunnen hiervoor contact opnemen met Bureau DFO: info@dfobv.nl

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mr. J. Oosterbaan Martinius, directeur Bureau DFO via 033- 254 20 19.

[1] Zie ten aanzien van de wet en regelgeving de Wft nieuwsbrief van Bureau DFO