Nog twee plaatsen voor opleiding schadebehandeling

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Voor de 7-daagse opleiding schadebehandeling die Bureau DFO heeft ontwikkeld en die in september start zijn nog twee plaatsen beschikbaar. Hieronder treft u uitgebreidere informatie over deze leerzame opleiding aan.

Waarom deze opleiding?
Financieel advieskantoren hebben voor hun relaties een belangrijke meerwaarde door te zorgen dat verzekerden die geconfronteerd worden met een schade, die vergoeding ontvangen waarop ze recht hebben. Dit recht kan ontstaan uit de verzekeringsovereenkomst van de relatie zelf of op grond van het verhaalsrecht op een aansprakelijke partij.Bij eventuele verschillen van inzicht tussen de bij de schade diverse betrokken partijen is het de taak van de adviseur om op te komen voor de gerechtvaardigde belangen van zijn relatie. Voor deze werkzaamheden van de adviseur was er geen specifieke opleiding. Die opleiding is er nu wel!

Zevendaagse opleiding
De opleiding vindt plaats in 7 lesdagen verspreid over de maanden september tot en met december 2019.

Kleine groep en intensieve persoonlijke aandacht
De opleiding vindt plaats in een kleine groep van maximaal 14 personen zodat er intensief aandacht is voor de individuele deelnemers.

Doelgroep
Deze opleiding Schadebehandelaar is voor iedereen die al (jaren) werkt, of juist wil gaan werken als Schadebehandelaar bij een financieel advieskantoor.

Het kan zijn dat u bezig bent met de Wft schadeopleiding(en) of met een andere vakopleiding, of al jaren vakkennis hebt opgedaan in de praktijk. Deze opleiding richt zich vooral op de vaardigheden om de theorie toe te passen en te combineren met de te behandelen schades en deze beter en zelfstandiger te kunnen af- en behandelen, om zo door te groeien tot professioneel schadebehandelaar.

Specifieke vooropleiding is niet vereist, maar kennis op het gebied van Wft schade particulier/zakelijk is wel wenselijk, of werkervaring in de financiële sector.

Wat kunt u verwachten tijdens deze opleiding Schadebehandelaar?

  • Deelnemers leren efficiënt en doelgericht te handelen na de melding van een schade, bij de uiteindelijke afwikkeling en bij het vaststellen en inzetten van de verhaalsmogelijkheden van de diverse soorten schades;
  • Er wordt intensief gewerkt met praktijkvoorbeelden en bijbehorende polisvoorwaarden met daar waar nodig verzekeringstechnische en juridische onderbouwing;
  • Er is veel aandacht voor de benodigde vaardigheden voor het voeren van correspondentie (per mail) en gesprekken met cliënten, tegenpartijen, experts en verzekeraars in algemene zin en in de situaties waarin de afhandeling van een schade moeizamer verloopt.

Bekijk hier het complete lesprogramma

Data en locatie 2019
De opleiding vindt plaats in het opleidingscentrum van Bureau DFO te Hoevelaken op de volgende data:

Groep september 2019
Vrijdag      13 september     09:00 – 17:00 uur
Vrijdag      27 september     09:00 – 17:00 uur
Vrijdag      11 oktober     09:00 – 17:00 uur
Vrijdag       1 november     09:00 – 17:00 uur
Vrijdag       15 november     09:00 – 17:00 uur
Vrijdag       29 november     09:00 – 17:00 uur
Vrijdag       13 december     09:00 – 17:00 uur

Kosten
De kosten van deze opleiding bedragen €1.995,- en kunnen in één keer worden voldaan of per lesdag. Omgerekend betekent dit dat de kosten €285,- per lesdag bedragen.

Inschrijven
Inschrijven voor de groep september is nu mogelijk.

Wilt u meerdere deelnemers opgeven, neemt u dan contact op met Saskia Bresser.

Vragen
Heeft u vragen, mail dan naar sbresser@dfobv.nl.
Saskia Bresser – Stein, opleidingscoördinator van Bureau DFO neemt dan contact met u op.

Terug naar de Nieuwsbrief Actualiteiten

Deel deze nieuwsbrief via sociale media

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin