Bureau DFO Bedrijf vergelijkend onderzoek: kerncijfers

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Bureau DFO heeft in het verleden regelmatig uitgebreide rapportages gemaakt van de economische ontwikkelingen bij financieel advieskantoren. Met deze rapportages konden kantoren hun eigen kengetallen met die van vergelijkbare anonieme collega’s vergelijken. Het ging dan om bijvoorbeeld om de vergelijking over:

  • omzet per medewerker
  • brancheverdeling
  • kostenverdeling
  • verhouding provisie/directe beloning/abonnementen

Dergelijke onderzoeken zijn alleen mogelijk indien voldoende kantoren bereid zijn de moeite te nemen om de noodzakelijke gegevens (anoniem) aan te leveren. Is het aantal deelnemers te laag dan worden de uitkomsten onbetrouwbaar.

In de afgelopen jaren vonden wij het aantal deelnemers te laag en is dit onderzoek niet meer gehouden.

Door verschillende kantoren zijn in de afgelopen weken verzoeken gedaan om toch weer eens te kijken of dit onderzoek opgestart kan worden. Uiteraard zijn wij hiertoe bereid mits er voldoende ondernemers bereid zijn om de gevraagde gegevens aan te leveren.

Bent u hiertoe bereid wilt u dit dan via de volgende link aangeven? Op basis van de reacties kunnen wij dan beoordelen of er voldoende animo is en het vragenformulier gaan ontwikkelen. Uiteraard houden wij u van het vervolg op de hoogte.

Ja, ik doe graag mee aan een volgend onderzoek Kerncijfers

Terug naar de Nieuwsbrief Actualiteiten

 

Deel deze nieuwsbrief via sociale media

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin